Tillgänglighet

Alla ska kunna delta på NärCon! Här hittar du med speciella behov information om konventet. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till oss på kundtjanst@narcon.se!

Lokaler

Nolltrefem är utrustad med hiss som går till alla plan med verksamhet. Ta hjälp av din ledsagare/assistent vid behov.

Incheckning

Personer med funktionsvariationer, som har behov av ledsagare/assistent, är berättigad att kostnadsfritt medföra sin/sina ledsagare/assistenter in på konventet. Intyg på behovet av ledsagare måste uppvisas (från kommunen/ledsagarens arbetsgivare). Ni behöver checka in tillsammans vid huvudentréen. Vid incheckningen visar du din biljett och får ett konventsband och ledsagaren får samtidigt ett konventsband mot uppvisande av ovan nämnda intyg. 

Toaletter & duschar

På området finns det tillgänglighetsanpassade samt könsneutrala toaletter och duschar.

Mat

Det finns gott om alternativ på NärCon när det gäller mat så att alla kan hitta något de gillar. 

Allergier

NärCon är en del av samhället så förvänta dig ungefär samma omgivning som om du hade besökt ett köp-centrum. Med det sagt så är pälsdjur förbjudna (med undantag för ledarhundar) och vi jobbar aktivt med att minimera antalet allergener på området, men vi kan inte garantera att området är fritt ifrån någonting som finns i övriga samhället. Den enda som kan ta ansvar för din allergi är du!